Sök
  • Skagern

Information vattennivå Skagern

Hej!


Nivån i Skagern är idag 68,96 m och sedan i måndags har den sjunkit några cm.

Kraftverket körs på ”halvfart” och kommer vara igång till slutet av nästa vecka med samma tappning hela tiden (reglering är inte tillåten under veckan fram till mitten av augusti).

Det pågår en undersökning i Gullspångsälven där smolt har försetts med sändare och nu ska dessa följas på vägen ut i Vänern.

Hur länge vi kör beror lite på när fisken behagar vandra ut, men som längt kommer kraftverket köras till måndag morgon vecka v19, men troligare är att vi stoppar på lördag i nästa vecka. Jag har dialog med Länsstyrelsen som utför undersökningen för att om möjligt stoppa någon dag tidigare.

Nivån i Skagern kommer börja sjunka lite snabbare i helgen får då körs inte kraftverket i Åtorp lika mycket som under vardagarna.

Hur mycket det sjunker totalt till vi stoppar är lite osäkert eftersom det beror på hur mycket Karlskoga vattenkraft kör i Svartälven.

Räkna med att nivån kan sjunka ned mot 68,50 m, men jag tror det stannar på 68,6-68,7m.

Veckorna 19-21 kommer Gullspångskraftverk vara avställt för arbete och under den tiden tappar vi bara minsta tillåtna tappning på 9 m3/s och då stiger nivån ganska snabbt upp till nivåer där det blir enklare att hantera båtar.

På tisdag har jag bättre koll på hur lågt vi kommer innan det vänder och ni får gärna höra av er om nu undrar över någon mer.

73 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Fiskerättsägare

till dig som är fiskerättsägare och vill stötta sjön genom att köpa fiskerättsbevis. Då finns det digitalt sen en tid tillbaka https://www.ifiske.se/fiskekort-skagern.htm

Skagerns nivå

Fortum slutar köra kraftverket före helgen och troligtvis Torsdag. Så nivån börjar stiga igen nästa vecka. Mvh ordf. Skagerns FVOF

Kassarapport 2020 m.m.

Hejsan, tyvärr så ser det än så länge inte ut som att vi kan genomföra ett årsmöte 2021. Vi får avvakta tills vi kan ha ett möte där alla medlemmar ska kunna delta. Under nedan länk så finns kassarapp