Sök
  • Skagern

Vattennivå

Info om nivån i Skagern - April 2019

Varmt i februari och mars och kallt i april har gett en ovanlig utveckling på nivån i Skagern under våren. Den tidiga avsmältningen fyllde Skagern tidigt i mars och när kylan kom tillbaka har Gullspångs kraftverk körts mycket och nivån har sjunkit kraftigt. Planen närmaste tiden är att köra några dagar till och sedan hålla minimitappning över påsken. I mitten av maj startar ett jobb som pågår i tre veckor och de fyra veckorna mellan påsk och jobbet startar kommer tappningen anpassas för att Skagern inte ska bli helt fylld under tiden kraftverket står still. I nuläget ser det ut som att det behövs 1-2 veckors tappning för att uppnå önskad nivån, men det kommer ändra sig beroende på vilket väder vi för. Målet är att nivån i början av juni ska vara inom det som är normalt för sommaren, men vägen tid kan innebära lite lägre nivån än normalt för maj månad.

Claes Kjörk

375 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

"Ingen planerad tappning på ett bra tag framöver. Denna vecka kör ganska mycket i kraftverken uppströms och nivån i Skagern stiger några cm per dygn. Veckorna efter det kommer nivån stiga långsammare.

finns nu tillgängligt på hemsidan under dokument.

I år blir det årsmöte då restriktionerna har släppt. Vi kommer avhandla sedvanliga punkter samt Motioner ifrån 2020 och 2021. Se dokument i boxen märkt 2022 https://www.skagern.com/arsmoetesprotokoll