Sök
  • Skagern

Information ifrån Fortum

På min fråga till fortum om hur sjön kommer se ut framåt.

_____

Hej!

Svårt att veta detta år. Vädret har svängt så kraftigt och det är snösmältning som fyllt Skagern. Vi har ett jobb i maj och då behöver vi utrymmer för att kunna fylla på under några veckor utan att det fyllt innan vi är klara.

Hur mycket vi behöver sänka beror på vilken tillrinning vi får när vi kommit så långt. Med normala flöden sänker vi till ca 68,5, men med tidig vårflod är det troligare att vi sänker till 68,7 m före stoppet.

I mars kan det bli lägre nivåer om snön i norra delen av tillrinningsområdet får ligga kvar. Jag åkte igenom där i söndags och det finns för att fylla Skagern en meter om det behövs.

Jag tror dock inte att vi sänker ned mot 68,0 m, då måste mycket förändras på kort tid.

Claes Kjörk

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

"Ingen planerad tappning på ett bra tag framöver. Denna vecka kör ganska mycket i kraftverken uppströms och nivån i Skagern stiger några cm per dygn. Veckorna efter det kommer nivån stiga långsammare.

finns nu tillgängligt på hemsidan under dokument.

I år blir det årsmöte då restriktionerna har släppt. Vi kommer avhandla sedvanliga punkter samt Motioner ifrån 2020 och 2021. Se dokument i boxen märkt 2022 https://www.skagern.com/arsmoetesprotokoll