Sök
  • Skagern

Information ifrån Fortum

På min fråga till fortum om hur sjön kommer se ut framåt.

_____

Hej!

Svårt att veta detta år. Vädret har svängt så kraftigt och det är snösmältning som fyllt Skagern. Vi har ett jobb i maj och då behöver vi utrymmer för att kunna fylla på under några veckor utan att det fyllt innan vi är klara.

Hur mycket vi behöver sänka beror på vilken tillrinning vi får när vi kommit så långt. Med normala flöden sänker vi till ca 68,5, men med tidig vårflod är det troligare att vi sänker till 68,7 m före stoppet.

I mars kan det bli lägre nivåer om snön i norra delen av tillrinningsområdet får ligga kvar. Jag åkte igenom där i söndags och det finns för att fylla Skagern en meter om det behövs.

Jag tror dock inte att vi sänker ned mot 68,0 m, då måste mycket förändras på kort tid.

Claes Kjörk

37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Sjösättning otterberget går ej

hejsan, nu är det svårt att sjösätta i otterberget. Skagersvik fungerar dock bra. nuvarande nivå är 68.33 m ö.h

beslagtagen fiskeutrustning Delebäck

1. Ett beslag gjordes av Skagerns FVOF den 17:e, utanför Delebäck efter inkommet tips. Fiskebrottet rubriceras som djurplågeri då man ej vittjat som sig bör.. 10 kräftburar beslagtogs där alla kräftor

samarbete med Ifiske.se

Nu har vi börjat onlineförsäljning hos ifiske.se. fiskekort.se ska fasas ut. Självklart gäller alla fiskekort som är köpta på fiskekort.se tills dom löper ut. ifiske.se har flera fördelar, fler betaln